Συμβουλές Ενοικίασης αυτοκινήτου

Πλοήγηση

ΔΕΣ ΤΙΜΕΣ

Συμβουλές Ενοικίασης αυτοκινήτου

Τι να προσέξετε!

Αποφασίσατε λοιπόν, ότι το να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, είναι όχι μόνο ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε το νησί της Σαντορίνης, αλλά και ο πιο οικονομικός! (αν αναλογιστείτε λίγο τις τιμές των ταξί . Ανεξάρτητα από το εάν κλείσατε το αυτοκίνητο σας μαζί μας, (εύχομαι να το κάνατε 😀) θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, κάποια πράγματα, τα οποία μπορεί να σας φανούν χρήσιμα, κάθε φορά που ενοικιάζετε ένα αυτοκίνητο. Θα σας πάρει δύο λεπτάκια να τα διαβάσετε, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο… Θα προσπαθούμε συνεχώς να ανανεώνουμε αυτό το άρθρο, ως μία προσπάθεια ενημέρωσης.

Παρακαλώ μοιραστείτε ότι νομίζετε ότι μπορεί να φανεί χρήσΜην περιμένετε να αδειάσει τελείως το αυτοκίνητο για να βάλετε καύσιμαμο 😀

Ας ξεκινήσουμε σωστά

 • Μόλις φτάσατε στο νησί, έχετε κλείσει το αυτοκίνητο σας, και κάποιος σας περιμένει, για να σας το παραδώσει. Το ξέρω ότι βιάζεστε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας, αλλά αφιερώστε μερικά λεπτά και κάντε τον γύρο του αυτοκινήτου ελέγχοντας για τυχόν ζημιές. Πολλοί επισκέπτες έχουν την συνήθεια να βγάζουν μερικές φωτογραφίες από το αυτοκίνητο πριν ξεκινήσουν. Προσωπικά το θεωρώ τέλεια ιδέα! Οι άνθρωποι μας, θα σας προτείνουν να το κάνετε. Αυτό θα πρέπει να περιμένετε και από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Γενικά όταν ενοικιάζετε αυτοκίνητα οπουδήποτε, ξεκινήστε με αυτόν τον τρόπο.

Εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσετε

 • Ρωτήστε τους ανθρώπους της εταιρείας, αν δεν το γνωρίζετε, πως μπαίνει η όπισθεν, (κάθε αυτοκίνητο πια, είναι και διαφορετικό), πως λειτουργεί ο κλιματισμός, τα φώτα, οι υαλοκαθαριστήρες κ.τ.λ. Έτσι δεν θα χρειαστεί να το ψάξετε καθώς οδηγείτε.

Μην περιμένετε να αδειάσει τελείως το αυτοκίνητο για να βάλετε καύσιμα

 • Στην Σαντορίνη τα πρατήρια καυσίμων λειτουργούν συνήθως από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μερικά λειτουργούν έως τα μεσάνυχτα. Αλλά προσοχή! δεν θα βρείτε πρατήριο να διανυκτερεύει…φανταστείτε λοιπόν να πολαμβάνετε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα, και επιστρέφοντας να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε αρκετά καύσιμα για να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας…!.

Μην οδηγείτε εκτός δρόμου..!

 • Όσο καλός/καλή οδηγός και να είστε, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η Σαντορίνη είναι ένα ηφαιστειογενές νησί. Το έδαφος δεν είναι σταθερό εκτός δρόμου. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κολλήσει ή θα χάσει την πρόσφυση..! Μπορείτε να πάτε παντού οδηγώντας σε δρόμο με άσφαλτο.

Μην οδηγείτε στην παραλία

 • Στην Σαντορίνη, όπως και σε πολλά άλλα μέρη, η οδήγηση στις παραλίες απαγορεύεται , αλλά εκτός από αυτό μόλις οι ρόδες μπουν στην άμμο, το αυτοκίνητο ακινητοποιείται αμέσως, καθώς βουλιάζει στην ηφαιστειακή άμμο.

Kολλήσατε;

 • Για κάποιο λόγο, το αυτοκίνητο σας ακινητοποιήθηκε σε κάποιο σημείο ? Μην προσπαθήσετε μόνοι σας να το βγάλετε..καλύτερα να ενημερώσετε την εταιρεία ώστε να σας βοηθήσει, καθώς μπορεί προσπαθώντας να βγάλετε το όχημα, να προκαλέσετε ζημιά.

Όριο ταχύτητας

 • Το όριο ταχύτητας στην Σαντορίνη είναι 60 με 70 χιλιόμετρα ανά ώρα (εκτός εάν πινακίδες σήμανσης το ορίζουν χαμηλότερα).

Αλκοόλ

 • Είστε διακοπές, αλλά ποτέ μην πίνετε ενώ έχετε σκοπό να οδηγήσετε !!!!!

Ξεκινήστε λίγο νωρίτερα

 • Οταν πρέπει να πάτε προς το λιμάνι ή το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, είναι καλύτερα να ξεκινάτε λίγο πιο νωρίς, καθώς κάποιες φορές η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ αυξημένη.

Πάθατε λάστιχο;

 • (και δεν έχετε αλλάξει ποτέ λάστιχο στη ζωή σας ?? 😀) απλά επικοινωνείστε με την γραμμή βοήθειας της εταιρείας που επιλέξατε και θα σας βοηθήσουν... (εάν επιλέξετε εμάς, προσφέρουμε 24ωρη γραμμή βοήθειας, 7 ημέρες την εβδομάδα)

Πού να παρκάρετε;

 • Είναι αρκετά εύκολο..Υπάρχουν σε κάθε χωριό και παραλία, δωρεάν μεγάλοι χώροι στάθμευσης . Μπορείτε να παρκάρετε εκεί το όχημα σας (είναι το ίδιο εάν έχετε μοτοποδήλατο, αυτοκίνητο ή atv). Υπάρχουν πάντα διαθέσιμες θέσεις. Σας προτείνουμε να μην αφήνετε ποτέ το όχημα σας σε χώρους που απαγορεύεται η στάθμευση.

Εκτός δρόμου

 • Φτάνοντας στο ξενοδοχείο σας, είναι συνηθισμένο να σας προτείνουν κάποια μέρη για να επισκεφτείτε… Εάν κάποιος σας προτείνει κάποια διαδρομή εκτός δρόμου, σας προτείνω να την αγνοήσετε….

Θα ενημερώνουμε τις συμβουλές μας, σε μία προσπάθεια να σας κρατάμε πάντα ασφαλείς & χωρίς προβλήματα 😀
Η ομάδα του Santorini-rent-a-car.com

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου