Τα χωριά της Σαντορίνης

Πλοήγηση

ΔΕΣ ΤΙΜΕΣ

Τα χωριά της Σαντορίνης

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο στη Σαντορίνη για να ανακαλύψετε τις ομορφιές των χωριών του νησιού!

Φηρά

  • Το μεγαλύτερο χωριό και η πρωτεύουσα της Σαντορίνης Από τα Φηρά η θέα στο ηφαίστειο και την καλντέρα είναι καταπληκτική. Θα βρείτε τα πάντα. Έντονη νυχτερινή ζωή, ωραία ηλιοβασιλέματα, κάθε είδους κατάστημα, τράπεζες, ταχυδρομείο, εστιατόρια και καφέ. Μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία της Σαντορίνης βρίσκονται στα Φηρά, καθώς και ο Μητροπολιτικός ναός. Κάτω από τα Φηρα΄βρίσκεται το παλιό λιμάνι ή Γιαλός. Εκεί αποβιβάζονται οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια . Μπορείτε να πάτε από τα σκαλιά που οδηγούν στο παλιό λιμάνι, με το τελεφερίκ, ή με τα γαιδουράκια.

Φηροστεφάνι

  • Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα Φηρά, και είναι χτισμένο στην καλντέρα , προσφέροντας πολύ όμορφη θέα προς τα ηφαιστιακά νησιά και όμορφα ηλιοβασιλέματα.Ο μπλε θόλος της εκκλησίας των Αγίων Θεοδόρων είναι μία από τις πιο γνωστές εικόνες της Σαντορίνης.Στο Φηροστεφάνι υπάρχουν πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, και λίγα καταστήματα.

Ημεροβίγλι

  • Ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Σαντορίνης. Προσφέρει καταπληκτική θέα ατην καλντέρα, και το ηφάιστειο, και στο υπόλοιπο νησί καθώς είναι χτισμένο στο πιο ψηλό σημείο των γκρεμών. Υπάρχει ένα μονοπάτι, το οποίο οδηγεί προς τα Φηρά και την Οία. Το Ημεροβίγλι έχει πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και μερικά καταστήματα. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να δει τα χαλάσματα του μεσαιωνικού κάστρου του Σκάρουστην άκρη του γκρεμού.

Οία

  • Carved in cave houses, the most beautiful sunsets, blue domes, traditional neoclassic old captains houses, and the breathtaking view over the cliffs have made Oia the most famous village of Santorini. Built on the cliffs on the northern end of the island, seems to be the busiest place of the island in the evenings. Thousands of people are enjoying the fantastic sunset every day in the summer. Oia has been characterized as one of the most beautiful and traditional settlements in Europe. Below Oia there is the old port of Armeni to which you can go only on foot or with a donkey, and also the bay of Amoudi, famous for the fish taverns and the sea view.

Πύργος

  • Είναι το χωριό που είναι χτισμένο πιο ψηλά από όλα, στους πρόποδες του βουνού του Προφήτη Ηλία. Τα σπίτια στο παλιό κομάτι του χωριού είναι χτισμένα σαν μέρος ενός κάστρου ( καστέλι ). Έτσι προστατεύαν τους κατοίκους από τις επιδρομές των πειρατών. Είναι πολύ καλή εμπειρία το περπάτημα στα στενά δρομάκια στο μεσαιωνικό κομάτι του Πύργου. Το χωριό του Πύργου έχει ανακυρηχθεί διατηρητέο.Στον Πύργο υπάρχουν λίγα εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φανταστική θέα. Ακόμα στην περιοχή του Πύργου υπάρχουν μερικά από τα πιο σημαντικά οινοποιεία της Σαντορίνης.

Μεγαλοχώρι

  • Ένα παραδοσιακό χωριό στο Δυτικό κομάτι της Σαντορίνης . Από τα αρχαία χρόνια το χωριό ήταν γνωστό για τους οινοποιούς του, και οι κάτοικοι βασίζονταν σην παραγωγή κρασιού για την επιβίωσή τους. Μερικοί από τους καλύτερους αμπελώνες της Σαντορίνης βρίσκονται ακόμα στην ευρύτερη περιοχή του Μεγαλοχωρίου, καθώς και τρία οινοποιεία. Ακόμα υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία εστιατόρια και λίγα καταστήματα.

Ακρωτήρι

  • Βρίσκεται πολύ κοντά στις αρχαιολογικές ανασκαφές και στην κόκκινη παραλία. Μέρος του χωριού του Ακρωτηρίου έχει πολύ ωραία θέα στην καλντέρα της Σαντορίνης. Στο κέντρο περίπου του χωριού, βρίσκονται τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και πολλά παραδοσιακά σπίτια. Περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι βρίσκεται ο φάρος, με πολύ ωραία θέα.

Έξω γωνιά

  • Βρίσκεται 9 χιλιόμετρα από τα Φηρά, πολύ κοντά στο χωριό του Πύργου.

Επισκοπή (Μέσα γωνιά)

  • Βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Καμαρίου και την Έξω γωνιά. Ο Βυζαντινός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, είναι από τις πιο σημαντικές Εκκλησίες της Σαντορίνης, και ένα μοναδικό Βυζαντινό μνημείο.

Εμπορείο

  • Βρίσκεται 12 χλμ από τα Φηρά και πολύ κοντά στις παραλίες Περίσσα και Περίβολος.Το παλιό κομάτι του Εμπορείου ονομάζεται καστέλι, και είναι ένα μέρος που πραγματικά αξίζει να εξερευνήσετε. Το κάστρο του Γουλά και τα δρομάκια στο καστέλι, μεταφέρουν τον επισκέπτη στη Σαντορίνη του παρελθόντος.

χωριά της Σαντορίνης

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου