Τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης

Πλοήγηση

ΔΕΣ ΤΙΜΕΣ

Τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης

Στην Σαντορίνη υπάρχει παραγωγή κρασιού από τα αρχαία χρόνια. Το κρασί της Σαντορίνης έγινε γνωστό στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα κατά την διάρκεια της Ενετοκρατίας. Από τότε και έως σήμερα το πιο διάσημο κρασί της Σαντορίνης είναι το Βινσάντο, φτιαγμένο από σταφύλια τα οποία ξεραίνονται στον ήλιο.

Οι ποικιλίες των οινοστάφυλων στην Σαντορίνη είναι το Αθήρι, το Αηδάνι, το Ασσύρτικο και η Μαντιλαριά. Το ιδιαίτερο κλίμα της Σαντορίνης, το ηφαιστειακό έδαφος και η έκλειψη νερού στις καλλιέργειες, δίνει στα κρασιά της Σαντορίνης, μοναδικά αρώματα και γεύση. Τα κρασιά με ονομασία προέλευσης Σαντορίνης είναι το Σαντορίνη, το Νυκτέρι και το Βινσάντο.

κρασιά της Σαντορίνης

Οινοποιεία Σαντορίνης

Το νησί είναι φημισμένο για τα οινοποιεία του τα οποία παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας. Ορισμένα από αυτα είναι τα οινοποιεία Αργυρός, Μπουτάρη, Γαία, Γαβαλάς, Χατζηδάκης, Σάντο ένωση θηραϊκών προϊόντων, Κουτσογιαννόπουλος, Σιγάλας και Ρούσσος.

Για να επισκεφτείτε τα οινοποιεία της Σαντορίνης προτείνουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου ή κάποια εκδρομή καθώς στα πιο πολλά οινοποιεία δεν πηγαίνει κάποιο λεωφορείο.

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου