Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Πλοήγηση

ΔΕΣ ΤΙΜΕΣ

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Το διάσημο ηφαίστειο της Σαντορίνης, είναι αυτό που έδωσε στο νησί, τη σημερινή του μορφή, μετά από την καταστροφική έκρηξη 3.600 χρόνια πριν. Η έκρηξη αυτή, η μεγαλύτερη στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, κατέστρεψε τον πολιτισμό ο οποίος ήταν σε άνθιση την εποχή εκείνη, και επηρέασε δραματικά τις περισσότερες περιοχές στην λεκάνη της Μεσογείου, από τα γύρω νησιά έως την Αίγυπτο. Μετά την έκρηξη το ηφαίστειο κατέρρευσε και δημιουργήθηκε αυτό που σήμερα λέμε καλντέρα (σημαίνει κρατήρας) και δίνει στην Σαντορίνη αυτήν την μοναδική άγρια ομορφιά, η οποία έχει γίνει έμπνευση μέσα στον χρόνο.

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Ηφαίστειο Σαντορίνης

Τα άσπρα σπιτάκια στις άκρες των γκρεμών είναι η τυπική εικόνα της Σαντορίνης. Aυτή τη στιγμή τα ηφαιστειακά νησιά της καλντέρας, Νέα Καμένη και Παλαιά Καμένη, όπως και το Ασπρονήσι είναι επισκέψιμα με μικρά πλοία.

Μπορείτε να δείτε τις εκδρομές μας στο ηφαίστειο ή ακόμα μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο και να πάτε μόνοι σας στο λιμάνι της Σαντορίνης ώστε να πάρετε ένα από τα εκδρομικά πλοιάρια από εκεί.

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές

Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου